Derfor skal du hyre en byggesagkyndig til 1-års gennemgang

Når du har fået opført et hus, er det kutyme, at der bliver udført en gennemgang af huset et år efter. Her vil der være fokus på fejl og mangler, der skal udbedres. Desværre er det ikke altid, at de ender med at blive dette.

Det sker nemlig tit, at entreprenøren formår at snakke sig ud af fejl og mangler, fordi kunden ikke har den rette byggetekniske viden. Hvis du vil sikre, at det ikke sker for dig, er det vigtigt, at du hyrer en byggesagkyndig til at udføre en 1 års gennemgang.

Få en uvildig vurdering af arbejdet

Får du en byggesagkyndig til at lave en gennemgang af dit hus, når det er tid til 1-års gennemgangen, vil du få en uvildig vurdering af, om arbejdet er blevet udført korrekt. Det vil være guld værd, da det dermed ikke blot er dit ord mod entreprenørens.

Hvis du inden længe skal have en sådan gennemgang af dit hus, bør du derfor ikke tøve med at få en byggesagkyndig til at gennemgå det først. Dermed er du nemlig sikker på, at der ikke er fejl og mangler, du selv overser.

Undgå at blive snydt af din entreprenør

Som der er givet udtryk for før, så er det ikke unormalt, at en entreprenør gør, hvad han kan, for at snakke sig ud af at skulle udbedre fejl og mangler. Af denne grund kan man desværre ende med at blive snydt, hvis man ikke er vågen nok.

Der er flere måder at sikre på, at det ikke sker, men den bedste løsning er, at du får en sagkyndig til at lave en rapport, som du kan vise til din entreprenør. Dermed kan du aflevere en komplet liste over de fejl og mangler, der skal udbedres – og dermed bliver du ikke snydt.

Pengene er godt givet ud til formålet

Hvis du gør dig tanker om at få hjælp til at lave en gennemgang af dit hus, inden du får besøg af din entreprenør, så bør du ikke tøve med dette. Mange ender dog med at afholde sig fra dette, fordi du ikke ønsker at betale for en gennemgang.

Det er ærgerligt, at der er mange, der har det på denne måde, da der ikke bør være nogen tvivl om, at dine penge til formålet er godt givet ud. Det sikrer nemlig, at du ikke selv overser noget, og at du har fået en uvildig rapport, der kan gives til din entreprenør.