Sådan køler du dig ned på en varm sommerdag

Sommeren nærmer sig, og det er noget, de fleste ser frem til – i hvert fald delvist. Den danske sommer er begyndt at bringe en hel masse varme med sig, og det kan let blive ulideligt at holde sig for længe ude i solen på disse dage. Og når det er rigtig slemt, føles det også, som om man smelter inde i skyggen. Men der er heldigvis noget, du kan gøre for at holde dig g din familie afkølet i den kommende sommerhede.

Tag en svømmetur

Et forfriskende dyk i køligt vand er effektivt til at holde varmen stangen, og så er det ofte en sjov aktivitet. Men mange kan godt være lidt betænkelige ved at tage ud og svømme, for eksempel i en svømmehal, badeland eller i havet. Derfor kan du også gøre det mere privat med en pool til haven, så du ikke skal til at tage hensyn til fremmede mennesker eller bekymre dig om, hvordan du ser ud, når du bader. Og det behøver heller ikke være en fast installation med den pool: Du kan købe en fritstående pool, som du kan flytte og pakke sammen, hvis du har behov for det. På den måde behøver den heller ikke fylde om vinteren, hvor det alligevel er lidt for koldt til en svømmetur for de fleste.

Spis eller drik noget koldt

En af de mest klassiske måder at køle sig af på er ved at spise eller drikke noget koldt. Koldt vand, iste, sodavand, øl, eller en is, koldskål, smoothie eller kolde frugter er nogle af de ting, du kan indtage, som hjælper dig med at køle ned. Når du spiser noget koldt, sænker du kortvarigt din kropstemperatur, så varmen bliver mere udholdelig – men det varer ikke længe, så være påpasselig med at indtage for mange kolde søde sager for at køle dig ned.

Løst tøj og skygge

Nogle vil argumentere for, at man ikke bør spise eller drikke en masse koldt for at køle sig ned, fordi det alligevel ikke holder særligt længe, før man skal have nye forfriskninger til at køle sig ned. I stedet er der nogle, der mener, at det er mest effektivt at gå rundt i lyst løst tøj og opholde sig så vidt muligt i skyggen for at holde sig så kølig som muligt. Dette er også en af de meste metoder, du kan gøre for at holde varmen ud, når du for eksempel ikke har adgang til kolde forfriskninger eller et køligt bad